אולם אירועים מתאים: מתחתנים? מזל טוב! הנה 4 טיפים לבחירת מתחם האירועים המושלם במרכז

1. תקציב חתונה: ללכת עם הלב ועם הארנק

השלב הראשון בכל דבר בחיים הוא כסף. רוצים לטוס לחופשה בחו”ל? כסף. רוצים בגד חדש מאסוס? כסף. רוצים לקנות עגבנייה בסופר? כסף. בקיצור הבנתם את הרעיון. אחרי כל הצעת הנישואין וכו’ הגיע השלב החשוב ביותר לטובת החתונה: שלב התקציב. בתוך כל התקציב הזה (שרצוי להכין בקובץ אקסל מסודר שהולך ללוות אתכם בלילות ובימים) חשוב להבין כמה כסף יש לכם וכמה אתם מוכנים להשקיע בעבור חתונה. בחירת התאריך, העונה, המיקום, יום החתונה (אירוע שישי או אירוע ערב) ועוד כולם יהיו בתוך השיקול התקציבי. לאחר מכן בחרו 2-3 מקומות לחתונה שאהבתם, קיבלתם המלצות או שמעתם עליהם וקדימה, לכו לבדוק במו עינכם את האולם. בחירת המתחם אירועים לחתונה היא ההחלטה הראשונה והכי חשובה שתעשו, חשוב שתעשו אותה באופן מחושב ושקול, כי יש חיים גם אחרי החתונה, שאנחנו בטוחים שתשמחו לחיות, ורצוי שזה יכלול ירח דבש בזנזיבר לנוח קצת עם כוס מוחיטו.

2. מיקום אולם האירועים: בכפר או באמצע הכיכר?

פרמטר מאוד חשוב בבחירת אולם החתונות הוא הלוקשיין, והדילמה היא בדרך כלל דומה. האם לבחור אולם אירועים שקרוב לבית שלכם? קרוב לבית של אחת המשפחות או ללא שום קשר לשניים הראשונים? בשנים האחרונות לא מעט זוגות צעירים בוחרים להתחתן במרכז הארץ או בקיצור בתל אביב במקום ולבחור להתחשב בעיקר בעצמם ובחברים הקרובים שבאו להנות. הסיבה לכך היא ריבוי אולמות לאירועים ביפו או בתל אביב במחירים הוגנים (יש תחרות), קייטרינג ברמה גבוהה שלא מבייש מסעדת שף טרנדית, שירות אלכוהול איכותי ובעיקר היכולת להתנייד במוניות הלוך ושוב, ובלי הצורך לעצור את החתונה באמצע רק בגלל שהאוטובוס מפרדס חנה לתל אביב תכף יוצא.

3. קייטרינג מקצועי ואיכותי: האוכל כן קובע

התפריט של האוכל בחתונה הוא גם אחד הפרמטרים החשובים. בין אם מדובר באולם אירועים כשר או לא, קייטרינג מקצועי ואיכותי יידע לתת מענה לכל דבר. תפריט צמחוני? תפריט טבעוני? תפריט ללא גלוטן ועוד, שווה לבחון בקפידה את האוכל שמגישים באולם האירועים, להגיע לבחון את האולם ביום שנכון ומתאים יותר לתפריט אותו אתם תרצו להגיש (אם בחרתם להתחתן ביום רביעי בערב, אל תגידו לחתונת שישי צהריים ביפו, כי כל תפריט נבנה ומורכב בהתאם לאירוע ולזמן בו הוא מתקיים). תפריט טוב הוא תפריט שמחובר למקום שבו הוא נעשה. אם בחרתם להתחתן ביפו, רצוי שהתפריט יהיה מחובר לעיר ולתרבות שלה – כלומר יאפשר לכם לחוות את החוויה היפואית הקולינרית הייחודית. בלורנס למשל, מכינים אוכל שמח, אמיתי ויפה כמו המקום בו ממוקם המבנה עם השפעה ים תיכונית לצד נגיעות אירופאיות, וכל זה לצד עגלת קפה ערבי שמסתובבת בין האורחים, בכל זאת יפו.

4. אנשים טובים באמצע הדרך: הצוות המקצועי של האולם

בסופו של דבר החתונה שלכם אמנם שלכם, אבל היא מורכבת מספקים ואנשים שילוו אתכם לאורך כל הדרך, ואנחנו מדברים על הדי ג’יי שתבחרו לחתונה, על הצלמת שתלווה אתכם מהבוקר של ההכנות, על המאפרת ועל הצוות המקצועי של האולם. אבל, ופה יש אבל חשוב, אתם צריכים לא רק לאהוב אותם, אלא גם לדעת לסמוך עליהם בעיניים עצומות. להרגיש שהיחס שלהם הוא לא חנופה מלא בקלישאות, אלא יחס מקצועי ואכפתי, מכל הלב, כזה שלא אומר לכם כן לכל בקשה, אלא יודע לחבר בין הצרכים והרצונות שלכם למה שנכון מהניסיון שלו כצוות מקצועי. כזה שיודע גם להודות שהוא מעולם לא התנסה בבקשה כמו שלכם, אבל הוא מוכן לזרום איתכם ולשמור על ראש פתוח. בקיצור צוות מקצועי אמיתי, כזה שלא חושש מאתגרים, אבל מוכן לעמוד על שלו, בשבילכם, כשצריך.

קרדיט צילום: נתנאל חדד, שי לי עוזיאל